Claudine van Benthum is in 2011 als partner toegetreden bij Realnomics.
Zij is docent bij de Amsterdam School of Real Estate en Lid van de Raad van Commissarissen van Wooncompas Ridderkerk.

Achtergrond
Claudine van Benthum studeerde Bouwkunde, bouwmanagement en vastgoedbeheer aan de TU Delft.

De combinatie van financieel inhoudelijk adviseren en interim management maakt dat zij in staat is om zowel inhoudelijk als procesmatig bij te dragen aan vastgoedprojecten en vastgoedorganisaties. Daarnaast is zij docent bij de Amsterdam School of Real Estate en verzorgt zij incompany trainingen.

Claudine van Benthum is bijna tien jaar in dienst geweest bij Fakton, financiële vastgoedregiseurs. Als financieel vastgoedadviseur heeft zij gewerkt voor uiteenlopende publieke en private partijen. Zij heeft oa. voor ING Real Estate gewerkt aan de Zuidas Amsterdam en als financieel adviseur voor de gemeentelijke projectbureaus van Westergouwe Gouda en Stationsgebied Utrecht. Vanuit deze langdurige betrokkenheid bij een aantal grootschalige gebiedsontwikkelingen heeft zij veel ervaring opgedaan met financieel procesmanagement.

Vervolgens heeft zij drie jaar als interim portefeuillemanager gewerkt bij de Gemeente Leiden en is zij verantwoordelijk geweest voor de implementatie van het Beleidskader Vastgoed en de verdere professionalisering van de vastgoedafdeling.

Specialismen

     • Financieel proces- en projectmanagement van portefeuille- , vastgoed- en gebiedsontwikkelingsprojecten.
      Denk aan: Financieel management gebiedsonderneming, onderhandelingen namens / tussen markt en publiek, projecteconomie (vastgoed-/planeconomie);
     • Financieel strategische advisering bij vastgoedvraagstukken, vastgoeddeals en business cases voor gebiedsontwikkelingen.
      Denk aan: ontwikkelstrategie, risico analyses, reken- en teken interventies;
     • Financiële (haalbaarheid)analyses en integrale waardebepaling vastgoed en gebieden.
      Denk aan: grondwaardebepaling en onderzoek herontwikkelingsmogelijkheden;
     • Trainingen vastgoedrekenkunde en vastgoed/grondexploitatieprocessen. Docent ASRE investeringsanalyse MRE en MSRE.

Profiel
Claudine van Benthum weet een brug te slaan tussen de financiële inhoud en het proces. Zij  is een strategisch denker, die met het eindbeeld voor ogen, verbindingen weet te leggen tussen partijen en organisaties door te zorgen voor concensus en draagvlak. Dit met als doel vastgoedinitiatieven te realiseren en vastgoedorganisaties te verbeteren. Zij wordt uitgedaagd door complexe omgevingen, waarin meerdere doelen moeten worden gerealiseerd en waar mensen samengebracht moeten worden om tot het gewenste resultaat te komen.
Kernkwaliteiten: Strategisch, Actiegericht, Individugericht, Leergierig, Communicatief
(bron: StrengthFinder van The Gallup Organisation)

ir. Claudine van Benthum
partner / senior consultant

 +31 (0)6 53611052

 cvb@realnomics.nl

LinkedIn profiel