Type opdrachtgever: Gemeente

Realnomics heeft binnen Gemeente Leiden een interdisciplinaire incompany traject verzorgd. Het doel is het vergroten van de (financiële) vastgoedkennis. In overleg met opdrachtgever is een traject vormgegeven op drie niveaus:

  • Vastgoed –  In vogelvlucht: Instaptraining voor geinteresseerden en medioren die hun kennis willen opfrissen
  • Vastgoed – Proces & praktijk (basistraining voor medewerkers): Training voor medioren die hun kennis willen vergroten en professionals die hun kennis willen opfrissen
  • Vastgoed – Verdieping & praktijk: Training voor professionals die hun kennis willen verdiepen met praktijkcasussen.

Binnen de trainingen draait het om het professionaliseren van de financiële vastgoedkennis op het gebied van vastgoed- en gebiedsontwikkeling en vastgoed- en gebiedsexploitaties. Hierbij komen de diverse spelers binnen de vastgoedmarkt aan bod. Gekeken wordt naar hetgeen relevant is voor de eigen rol, maar zeker ook naar de belangen en rekenmethoden van de contractpartners van gemeente Leiden, zoals corporaties, ontwikkelaars en beleggers.

Afhankelijk van de type training worden de onderwerpen ‘in vogelvlucht’ of uitgebreider behandeld, waarbij definities, rekenmethodieken en de complexiteit van de (onderhandelings)processen en risicomanagement aan bod komt. Bij de verdiepingstraining wordt juist één thema opgepakt en uitgediept.